Eurocon 2011

Tämän vuoden Eurocon pidetään Tukholmassa, Kuninkaallisessa teknologiainstituutissa 17.–19. kesäkuuta. Conin ulkomaisina kunniavieraina nähdään amerikkalainen kirjailija Elizabeth Bear, Finnconista ja Åconistakin tuttu palkittu brittikirjailija Ian McDonald, ruotsalaisena kunniavieraana kirjailija, kriitikko, kustantaja ja kääntäjä John-Henri Holmberg ja fanikunniavieraana Suomen oma Jukka Halme. Paikalla tulee olemaan myös muita ruotsalaisia kirjailijoita, ja perinteisesti Eurocon houkuttelee paikalle runsaasti sf-harrastajia ympäri Eurooppaa. Eurocon on erinomainen tilaisuus pitää hauskaa ja tutustua eurooppalaiseen fandomiin.

Conissa on ohjelmaa perjantain puolilta päivin sunnuntai-iltapäivään (n. klo 18:aan asti). Lauantain ja sunnuntaina ohjelma alkaa kymmeneltä, ja tyypilliseen ruotsalaiseen tapaan ohjelma jatkuu perjantaina ja lauantaina illalla lähelle puoltayötä. Luvassa on siis täyslastillinen scifiohjelmaa, josta iso osa englanniksi. Ohjelman päälinjat ovat kirjallisuus, fandom ja media (tv ja elokuvat), sekä ryhmäkeskustelut joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Ruotsalaisissa coneissa voi myös luottaa, että paikalla on baari, jossa on tarjolla hyvä valikoima oluita ja juttuseuraa.

Euroconin osallistumismaksu on tällä hetkellä 40 euroa (hinta nousee huhtikuun lopussa). Jos olet conin alkamisen aikaan alle 26-vuotias, pääset conin jäseneksi ilmaiseksi. Jäseneksi liittyminen käy kätevimmin conin sivulla, ja osallistumisen voi maksaa tavallisella pankkisiirrolla — luottokorttia ei tarvita.

Euroconista lisää (ja jäseneksi ilmoittautuminen) osoitteesta <http://eurocon2011.se/>

Suomesta ollaan tekemässä Euroconiin ryhmämatka, Båtcon, johon yhdistetään con-ohjelmaa laivalla. Båtconiin kuuluvat matkat Helsingistä Tukholmaan sekä con-ohjelmaa ja illallinen torstaina laivalla.

Virallinen con-hotelli, jossa kunniavieraat yöpyvät, on Elite Arcadia 700 metrin päässä con-paikasta. Koodilla ”Eurocon” saa yhden hengen huoneen 160 eurolla/yö ja kahden hengen huoneen hintaan 180 € (nettisivun kautta voi tosin löytää tarjouksia). Hiukan edullisempi on Clarion Tapto, jossa toukokuun 15. mennessä varatessa saa huoneen hintaan 76 €/hlö/yö, mutta hintaan kuuluu myös buffet-päivällinen. Lähistöltä löytyy myös edullisempia hotelleja (tietoja conin www-sivuilla), mutta ne täyttyvät nopeasti – varaa siis majoituksesi heti! Ruotsalaiset ovat luvanneet myös pyrkiä järjestämään jonkin verran fanimajoitusta; jos olet kiinnostunut, kannattaa tiedustella asiaa www-sivulta löytyvästä yhteysosoitteesta.

Lisätietoja Euroconista saat parhaiten conin www-sivulta, ja myös conin Suomen-agentilta Tero Ykspetäjältä, <finland@eurocon2011.se>.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: